Ett urklipp

Här har ni ett urklipp ur ett skolarbete jag just skrev, fann detta väldigt underhållande:

"Lekplats för de över 65
I Hökarängen i Stockholm har man just invigt en lekplats som inte är en vanlig lekplats för höstförkylda 4-åringar med galonbyxor och gula spadar. Denna nya lekplats är till för gamla människor. Anledningen till att man byggt en lekplats för "oldies" just där är för att många i området börjar komma upp i pensionsåldern och de behöver sysselsättas. Personen som står bakom idén är Sara Ström som är parkförvaltare, fast grundidén är Tysk. Sara gjorde helt enkelt om en gammal vanlig lekpark till en uppdaterad typ av lekpark där alla ska kunna vara, men främst pensionärer. De kan bl.a. träna upp balansen och koordinationen i parken på specialutformade ställningar och liknande parker finns i andra länder som Kina och London. I februari i år invigdes t.ex. en park av samma karaktär i London.



Källor:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-511253/Playtime-Grandma-Council-opens-new-playground-60s.html  (Utom information är även bilden ovan hämtad från denna adress)
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=827051
Anledningen till att jag valde att skriva om denna artikel är att pensionärerna är en del av samhället som man då och då hör vill ha större plats i samhället och nu har de ju fått det."

Är inte bilden helt jävla underbar?
Samtidigt som jag skrivit artikeln med en dos sarkasm så är det fan gött att mormödrar och förfäder (tänkte jag skriva) får ha det lite kul. Hoppas bara det inte blir som med boule-banorna, att de används tre gånger för att sedan lämnas att dööö.

Nu väntar vi bara på ett ungdomscafé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0